Friday, August 3, 2012

Project DIY : Doorgift

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه,

Ramai sangat yang duk DIY kan. Hehehe. Saya takdela reti mana nak DIY macam2x. (serius takde masa nak DIY). Tapi benda2x yang perlu buat sendiri tu, buat la kan.

Project DIY saya kali ni.......... jeng...jeng...jeng...
Mendekorasikan doorgift saya. Doorgift saya seperti post2x sblm ni, (refer here)
Beli botol jar kosong, kena lah deco sikit2x. Takkan nak bagi botol jar togel je. Macam very tak welcoming!
Godek punya godek, shopping punya shopping, last sekali decide nak balut jar dengan some sort of riben besar seakan2x kaler purple (yela, tema kan purple)

Ini dia process pertama dimana saya telah membalut botol jar saya dengan riben yang baru beli kat kedai. Happy sebab dia warna purple! *rolling eyes*
Nak bagi lekat, saya guna glue gun. Jadi la macam ni:





Untuk taknak bagi nampak terlalu kosong, saya dengan kerjasama ibu tersayang decide nak letak bunga diatas penutup jar tersebut. Bunga ni kami beli kat kedai home deco je kat Melaka. Murah je sbb sekarang memang tengah stock clearance.



Purposely amik purple sbb nak ikt tema tapi ibu suruh tambah warna maroon utk naik seri sikit. Berbekalkan glue gun, bunga itu akhirnya selamat ditampal di permukaan penutup jar saya dan hasilnyaaaaaaaaaaa

Taaaaaaaaaaaaaaaaaddddddddddddddddddddaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:










Siap pun doorgift saya. Tunggu masa nak masuk isi je lagi. Senang je. hahahaha. ok. See ya!




Photobucket

11 comments :

MiSsJue

comey2 ;)

Noor Hazirah

terima kasih jue.. senang je :p

Anonymous

cantik...harga jar mcm tu brapa?

Noor Hazirah

Klu yg hexagon ni rm1.10 x slp. Hehehe. Die ad byk jenis dear :)

Syima Syaz

asal lah masa kita kawin tu tak terpikir lgsg pasal jar......

Noor Hazirah

hehee. ni pn cilok idea dr b2b jgk syima :)

anaztasias nora aira

cantik !!!! syima, xpe time majlis anak nanti leh wat hehe :)

Noor Hazirah

Aa. Tu la babe. Murah je. Beli. Senang sbb takyah pkr dh nk buat cmne. Beli riben. Tampal gam. Siap! Heheh

salwa

Gee...cantiklah..hehehe..
Kenduri kat melaka bila?
Nak Kad ;p

Noor Hazirah

Wa.. Bg add kt facebook plssss... Heheeh

Noor Hazirah

To anonymous.. Sorry sy terdelete comment awk. Nk publish tp tertekan button delete pulak.. Anggaran buat berapa? Ok.. Klu iktkn jar.. Saya ada 2 jenis jar. 1 rm0.60.. Dan satu lg roughly rm1.20 kn.. Tu jar yg kosong.. Riben tu saya beli dkt kedai2 pengantin.. Xpon kdai kain pon ada.. Beli 1 gulung tu blh muat dlm 40 jar x slp saya. Harga 1 gulung depends.. Dalam range rm25-rm40 1 gulung.. Glue gun.. Mmg dh ad kt rumah.. Bunga2 tu semua pon beli dkt kedai pengantin. Beli yg sejambak then separatekn.. Ad jgk yg beli dh sikit2.. Tgk atas budget awak.. Ad byk jenis bunga yg saya beli haritu. Ade jenis keras.. Ad jenis kain... Klu bl yg jenis bunga selonggok tu murah dear.. Total 1 jar.. Hmmm.. Sy estimate less than rm1.50 :')

  © Blogger template 'Minimalist F' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP