Wednesday, May 30, 2012

Botol Jar for doorgift

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه,

I want to reveal something.. Rasa keterujaan pulak bila baca post b2b di facebook. Baru ada mood untuk share persediaan menempuh alam seterusnya. Alam yang diredhai oleh Allah. Sebagai permulaan, yang penting sekali setiap b2b macam saya kenalah budget berapa anggaran majlis yang anda akan buat. Tak boleh lebih dari budget.. Kalau terkurang.. alhamdulillah.. :)

Sekarang saya berniat untuk reveal doorgift saya. Tapi belum buat doorgift lagi.. baru beli bekas dia. Saya teringin nak buat macam trend zaman sekarang.. Bagi goodie bag in term of jar. Saya pun cari lah mana yg saya boleh dapat murah since saya pn tak nak byk. Bukan nak seribu pn.. tapi kalau biasanya diorang mesti charge mahal skit kalau taknak amik pukal 1000pcs.

Cari punya cari punya cari, alhamdulillah, dengan berkat usaha yang ada.. terjumpa la 1 blog menceritakan detik2x dia beli jar murah.. Credit to Shakina Farhan for your sharing dear.. sangat membantu saya untuk melaksanakan impian saya.. Saya dah compare 3 tempat yang ade jual jar ni..


Jar seperti diatas terdapat di Ikea dan Nilai dan mungkin jugak terdapat di mana-mana kedai lain yang invisible di mata saya. hehehe. ok.. Jom kita compare harga pulak.. Antara Ikea dengan Nilai
(ala.. mesti korang dah boleh agak jwpn dia kalau compare Ikea ngn Nilai)

Ikea : RM1.70
Nilai : RM0.80

Beza kan? Ok.. jom compare dengan jar yang saya beli pula..

 (1)

(2)

Saya gunakan (1) sebagai doorgift utk VIP yang datang while (2) saya bercadang untuk bagi kepada para tetamu.. Besar sama sahaja cuma bentuk sahaja berbeza. Mana lagi cantik dengan yang ade kat Ikea n Nilai seperti diatas tadi? hikhikhik..Untuk VIP saya hanya memerlukan dalam 100 je bentuk hexagon manakala saya beli dalam 450 ke 500 ntah, lupa.. untuk yang num (2).

Harga untuk jar yang saya dah beli ni adalah seperti berikut

(1) RM 1.30 (+ penutup gold)
(2) RM 0.75 (+ penutup gold)
There is slightly different in term of price of that penutup botol..

Gold = RM0.19
Putih = RM0.14
Tapi harga yang saya quote kat atas dah termasuk harga jar + penutup dia sekali. Alhamdulillah.. murah skit.. actually yg saya amik ni size besar skit tau. depends on you. ade banyak size. yang biasa orang amik tu RM0.68 perpiece. Depends la. Still murah kan? and lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii besar daripada yang dekat Ikea and Nilai. Nak tau tak mana saya beli? Jeng.... Jeng.......... Jeng!!


 No. 52, Jalan Puchong Mesra 1,
Plaza Puchong, Batu 7 1/2 Jalan Puchong,
58200 Kuala Lumpur, Malaysia.
Tel: +60 3 80763311
Fax: +60 3 80763300 

Business Hours:-
8:30am - 5:30pm (Monday - Friday)
8:00am - 1:00pm (Saturday) 

Korang boleh telefon sendiri la. Diorang ni sangat friendly.. U can save a lot by having bigger jar.. Nanti tunggu saya deco dulu tau! :)



Photobucket

10 comments :

Lea

Dear!!

Thank a lot cos reveal in details.. wit pic wit price and the kedai also.. sgt2 teruja sbb i pon tgh cari mende ni..bekas yg sll org isi jem tu.. hehe.. Thanks again.. :)

BTW, congrats in advance ya.. :)

Noor Hazirah

welcome lea! great if this can help u!

Noor Hazirah

To anonymous.. Sorry sy terdelete comment awk. Nk publish tp tertekan button delete pulak.. Anggaran buat berapa? Ok.. Klu iktkn jar.. Saya ada 2 jenis jar. 1 rm0.60.. Dan satu lg roughly rm1.20 kn.. Tu jar yg kosong.. Riben tu saya beli dkt kedai2 pengantin.. Xpon kdai kain pon ada.. Beli 1 gulung tu blh muat dlm 40 jar x slp saya. Harga 1 gulung depends.. Dalam range rm25-rm40 1 gulung.. Glue gun.. Mmg dh ad kt rumah.. Bunga2 tu semua pon beli dkt kedai pengantin. Beli yg sejambak then separatekn.. Ad jgk yg beli dh sikit2.. Tgk atas budget awak.. Ad byk jenis bunga yg saya beli haritu. Ade jenis keras.. Ad jenis kain... Klu bl yg jenis bunga selonggok tu murah dear.. Total 1 jar.. Hmmm.. Sy estimate less than rm1.50 :')

Anonymous

Salam, to those yang cari chinese take away box as doorgifts boleh email i at zety1503@gmail.com insya'allah harga reasonable. Thank u :)

Saiful Halym

Thanx ats maklumat kedai tu..;')

sabariah abu bakar

Trimakasih...mmg dah lama mencari.

valent

SILAHKAN DIPESAN MULAI SEKARANG TIKET PAKET PERJALANAN ANDA UNTUK MELAKSANAKAN IBADAH UMROH / UMROH PLUS TURKI / UMROH PLUS DUBAI / UMROH PLUS AQSHA / UMROH PLUS KAIRO & HAJI PLUS.....

LABBAIK ALLAAHUMMA LABBAIK....

YAA ALLAH KAMI PENUHI UNDANGANMU UNTUK DATANG KERUMAHMU...

JADWAL UMROH 2015 –2016

15 APR 15 UMROH MURAH
LANDING MADINAH 09 HARI = $1775 = SISA 45 SEAT

09 APR 15 UMROH PLUS TURKI
HOTEL*4/TURKISH 12 HARI = $2750 = SISA 25 SEAT

11 APR 15 UMROH PLUS DUBAI
12 HARI = $2600 = SISA 25 SEAT

15 APR 15 UMROH 2X JUMAT
12 HARI = $1850 = SISA 30 SEAT

15 APR 15 = UMROH 2X JUMAT
15 HARI = $1950 = SISA 30 SEAT

26 APR 15 UMROH MURAH
09 HARI = $1775 = SISA 40 SEAT

THN 2016
HAJI PLUS NON KOUTA
25 HARI = $11.700 = SISA 10 SEAT

07 MEI 15 UMROH MURAH
LANDING MADINAH = 09 HARI = $1800 = SISA 35 SEAT

11 MEI 15 UMROH PLUS AQSHO ISRA MIRA’J
13 HARI = $3400 = SISA 25 SEAT

13 MEI 15 = UMROH MURAH
09 HARI = $1800 = SISA 45 SEAT

13 MEI 15 UMROH PLUS TURKI
12 HARI = $2700 = SISA 25 SEAT

13 MEI 15 UMROH PLUS DUBAI
12 HARI = $2500 = SISA 25 SEAT

29 MEI 15 UMROH MURAH
09 HARI = $1800 = SISA 45 SEAT

13 MEI 15 UMROH 2X JUMAT
LANDING MADINAH 12 HARI = $1900 = SISA 30 SEAT

13 MEI 15 UMROH 2X JUMAT
LANDING MADINAH
15 HARI = $2000 = SISA 30 SEAT

TAHUN 2016
HAJI PLUS NON KOUTA = 25 HARI = $11.700 = SISA 10 SEAT

PAKET UMROH RAMADHAN 2015

18 JUN 15 AWAL RAMADHAN
09 HARI = $2400 = SISA 30 SEAT

18 JUN 15 AWAL RAMADHAN
12 HARI = $2600 = SISA 20 SEAT

18 JUN 15 AWAL RAMADHAN
$2900 = SISA 15 SEAT

1 JUL 15 LAILATUL QADAR
09 HARI = $2600 = SISA 20 SEAT

1 JUL 15 LAILATUL QADAR
12 HARI = $2800 = SISA 20 SEAT

25 JUN 15 LAILATUL QADAR
15 HARI = $2900 = SISA 20 SEAT

11 JUL 15 AKHIR RAMADHAN
09 HARI = $2800 = SISA 20 SEAT

8 JUL 15 = AKHIR RAMADHAN
12 HARI = $3000 = SISA 20 SEAT

5 JUL 15 AKHIR RAMADHAN
15 HARI = $3200 = SISA 20 SEAT

18 JUN 15 FULL RAMADAHAN
30 HARI = $4000 = SISA 25 SEAT

5 JUL 15 ITIKAF RAMADHAN
15 HARI = $2400 = SISA 25 SEAT

17 DEC 15 UMROH PROMO
09 HARI = $1650 = SISA 45 SEAT

26 DEC 15 = UMROH TAHU BARU
09 HARI = $1700 = SISA 45 SEAT

15 JAN 16 UMROH PROMO
09 HARI = $1550 = SISA 45 SEAT

15 JAN 16 UMROH PROMO
12 HARI = $1675 = SISA 45 SEAT

15 JAN 16 UMROH PROMO
15 HARI = $1775 = SISA 45 SEAT

15 JAN 16 UMROH PLUS TURKI
12 HARI = $2450 = SISA 30 SEAT

15 JAN 16 UMROH PLUS DUBAI
12 HARI = $2450 = SISA 30 SEAT

15 JAN 16 UMROH PLUS CAIRO
12 HARI = $2450 = SISA 30 SEAT

15 JAN 16 UMROH PLUS AQSHA
12 HARI = $2600 = SISA 30 SEAT

THN 2016 HAJI PLUS NON KUOTA
25 HARI = $11.700 = SISA 10 SEAT

23 FEB 16 UMROH PROMO
09 HARI = $1550 = SISA 45 SEAT

23 FEB 16 UMROH PROMO
12 HARI = $1675 = SISA 45 SEAT

23 FEB 16 UMROH PROMO
15 HARI = $1775 = SISA 45 SEAT

23 FEB 16 UMROH PLUS TURKI
12 HARI = $2450 = SISA 30 SEAT

23 FEB 16 = UMROH PLUS DUBAI
12 HARI = $2450 = SISA 30 SEAT

23 FEB 16 UMROH PLUS CAIRO
12 HARI = $2450 = 30 SEAT

THN 2016 HAJI PLUS NON KOUTA
25 HARI = $11.700 = SISA 10 SEAT

Hubungi Segera Marketing Kami :
089650091317 ( 24 JAM ONLINE )
Pin BB 54EE5486
DHONY HADI SYAHPUTRA

SILAHKAN COPY PASTE LINK DIBAWAH INI
; http://donifatatour.blogspot.com/

SESUNGGUHNYA ALLAH TIDAK MEMANGGIL TIAP ORANG YANG MAMPU...
MELAINKAN MEMAMPUKAN TIAP ORANG YANG TERPANGGIL, INSYA ALLAH DIANTARANYA ANDA..

Anonymous

dia buat delivery x??

Aque Shida @ Denor's Legacy

Can you please help me... sya nak mintak tolong .. my number 0111 2955095

Noor Hazirah

dear all.

company ni die tak buat delivery. kita kena datang sndri kedai dear. btw, whoever want to pm me can pm me via my email ; noorhazirahamdan@gmail.com :)

  © Blogger template 'Minimalist F' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP