Friday, October 16, 2015

Scan 4d for our second baby

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه,

Last few days saya ada buat appointment untuk 4D. Actually kandungan dah masuk 26 weeks. Pada mulanya macam tak la excited sangat nak buat. Mungkin sebab dah anak no 2 kan. Tak buat pun takpe kut sebab nanti dah nak refer Ampang Puteri mesti la boleh buat checkup 4D jugak kan. Tapi tangan ni tetap gatal jugak pergi tekan appointment. Hehehe. Kebetulan Miss Jezzlyn pulak yang incharge public holiday Awal Muharram aritu. Oh ye. Saya ni pantang, tak boleh duk rumah kalau hari cuti. Peel.. peel..

Actually nak jadikan cerita, until 26 weeks pun doctor still confuse dengan jantina anak saya. Masa checkup 4 bulan doctor kata nampak boy. Bila dah masuk 5 bulan doctor tak nampak pulak (tak sure la betul ke tak taknampak sebab doctor yang checkup 5 bulan tu mcm tak reti nak scan sangat). Checkup 6 bulan pulak doctor yang sama incharge checkup 5 bulan. Still tak nampak katanya tapi she assumed that it's a girl. Okla. Kami pun tak kisah girl ke boy sebab barang-barang kakak Kira pun dah ada. Kalau nak tambah pun sikit jela kut.

Bila dah pergi scan 4D, bila part Miss Jezzlyn scan nak tengok gender, masing-masing berdebar. And she said that it's a 100% boy. Bila dah buat 4D mmg obviously nampak. (terkejut mak!) Miss Jezzlyn pun pelik until 26 weeks kami masih confuse with the gender bila kami seakan terkejut and Miss Jezzlyn tanya "u still taktau gender anak u ke?". Hehehe. dan kami jawab, "tak sure sebab 1st scan doctor kata boy n second scan doctor cakap girl" and then she said that now it's confirmed and u can shopping for boy. Ayah dia bukan main excited la kan..

For me, as long as anak sihat, normal, semuanya selamat, dah cukup besar rahmat. Kalau dapat boy bonus la skit sebab dah dapat sepasang. Seronok tengok gambar anak macam mana 1st time tengok kakak Kira dulu. Muka adik pun seems mcm nk dekat sama dgn scan 4D kakak Kira dia. Kakak Kira pulak sekarang dah a bit matured. Dah bahasakan diri dia kakak. Ari-ari ibu kena paksa makan ubat dengan anak. Fakhira yang akan amikkan ubat. Fakhira yang akan bukak n suap ubat dekat ibu dia ni. Alahai anak.. You've grown up so fast!

Bercakap pasal scan 4D, saya tetap memilih Miss Jezzlyn sebab she is very friendly and memang sangat professional dalam scan baby ni. Sekejap je dia scan nampak terus part by part. Memang professional sangat. Mana tak nya rasanya everyday ada orang nk buat checkup 4D kan. You all can try! Kalau gender yang diteka salah you all can refund your money. Diorang berani offer because mungkin tak pernah ada silap. Yela 4D memang obvious you can see the gender. Afterall, she's a recommended Sonographer! Terbaik.



Photobucket

4 comments :

Jen Jen Areff

Tahniah. Saya pun preggy no 2. almost 28weeks. tp gender tak pasti lagi. Sama ada boy lg or kali ni gurl. take care

Noor Hazirah

alhamdulillah. tahniah dear! saya dulu pn doctor x blh nk confirm gender. so pg jela 4d. trus confirm. inshaALLAH dengan izin Allah. sis try la scan 4d pulak :)

Dewi Aja

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Dewi Aja

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

  © Blogger template 'Minimalist F' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP