Friday, September 30, 2011

baju tunang?

Hi!

Dah berapa hari tak update blog. Actually nak update, beberapa cerita lah. Tapi rasa macam takde masa pulak. Hihihi. Currently auditing Civil Work dekat TNB transmission. Actually, I'm planning to make a custom engagement dress, so saya pun surf la contoh baju yang cantik-cantik di web. Ade yang saya jumpaaaaaa.. sangat cantik. Tapi tanya kedai tu, dia cakap if nak sewa baju tu rm1k. If nak dia buat design tu means tempah la kan.. harga RM1.8k without beads (plain). Mahal kan?

Nak tengok contoh-contoh baju dia?
Tersangat lah menarik..
Check it out!~


and yg paling saya sukaaaaaaaaaaaaa.... jeng3x..



tp mahal... kain saje saya tny kne guna 8m okay!



Photobucket

10 comments :

viruze-ping

gie....kte masa tunang pn wat custom dress tp xdela kos smpi rm1k...kte bli kain dkt jakel cost around rm200 je..n then tempah rm60 je ( blum masuk sulam)

lucky me , sulam tampal tu kawan kte yg buatkn...n cos me = rm 0

so total dress kte harganye rm260 je :)

viruze-ping

plus another one..material kain kite yg luar ialah chiffon :) yg dlm tak ingt material dia apa

Gie

fara, shiffon fara beli bape ek semeter?

meggae

Cantiknya gie... hu ida aritu pn g jakel byk choice n murah.. baju2 gie post tu sgt cntik..tp more tu baju kawin.. tryla g jakel :-)

Gie

cantik kan..........
g ingt nk bt mcm tu.. yg simple tp kurang beads.. so tak nmpk cm kawen sgt kan?

meggae

Emm agreed.. buat mcm tu n kurgkn beads.. simple tp cantik :-)

viruze-ping

gie pgi je jakel ..byk jenis chiffon ..nk murah.nak mahal..hehehe....kte bli 4meter setengah ...xingtla bape semeter...sbb rm200 tu after diskaun

viruze-ping

eh lupa...kte bli kain lace utk buat sulam tampal...semeter rm50 je :)


so total dress saya = rm310 :)

Gie

@shida - shida bl lagi? :D
@fara - suke tgk bju fara.. g tgk kt gulati's, chiffon x byk.. nnti nk try gi jakel la :)

meggae

Gie,insyaAllah bl ada rezeki,ckup segala keperluan,n cukup ready. Gie pn kawin cpt2 k. :-)

  © Blogger template 'Minimalist F' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP