Friday, February 3, 2012

Kembali bersemangat!

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه,


Salam,

Its been such a wonderful day bila dah tak banyak benda kena pikir. Rumah baru dah masuk, barang dah penuh cuma lagi tinggal nak cari karpet and langsir sahaja.. ingat nak tukar cushion cover jugak tapi tunggu la dlu. Its not a big issue though. Semalam borak dengan ibu and ibu cakap nak sponsor langsir. what i need to do is just ukur berapa panjang dan lebar. Menariknya! Dah la langsir mahallllllllll. ade la langsir murah. tapi dah ibu kata nak jahitkan langsir. SERONOK! Lepas tu sekarang loan kereta pun dah approve. Cuma tnggu kereta keluar je.. Alhamdulillah.. Lega segala-galanya..

Sekarang dah boleh start pikir preparation untuk kahwin.. Banyaknya kena cari. Tapi saya ade buat checklist jugak. Nak tengok tak? Guna excel je senang, So boleh buat belanjawan sekaligus..



blh tgk ke? hehehe. Semua kena catat. Kalau tak, overbudget. Kita bukan orang senang. So kne la prepare awal2x and sikit2x. Sape nak kawen, kena buat macam ni tau. Suggest je la.. Kalau korg dh banyaaaaaaaaakkkkkk duit. tak perlu kut.. hihihihi..




Photobucket

2 comments :

Syazwani Rethwan

Salam sis,

Saya google2 nak dapatkan rough idea utk planning bajet nk kawen ni.
menarik sgt sis buat excel utk bajet tu.
sy cuba view, tp xdapat la sis, xleh nk baca pon,kecik sgt..
sis tolong share bole?

email sy: syazwani.rethwan@gmail.com

i do really appreciate ur help kalau sis ada simpan lg doc excel tersebut. much thanks sis. :)

Noor Hazirah

Sis, die mmg kecik tp sis kena tekan dekat image then boleh zoom. Saya mntk maaf sbb dh x simpan dh file ni

  © Blogger template 'Minimalist F' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP