Tuesday, September 18, 2012

My Bestfriend's Happiest Moment!

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه,

Today, 18th September 2012.
Kalau ikutkan, less than 10 days.
Tapi malas la nak kira.

Reminiscing my past and I feel like, the time is moving very fast.
I watched each and everyone of them dari jauh.
Seronok tengok kawan2x dah masuk fasa tunang, fasa kahwin, ada tu dah masuk fasa pregnancy!
Alhamdulillah. Ntah macam mana nak cakap perasaan happy yang...
Ntah. Hanya Allah sahaja yang tau.


She's my friend. eh. Nope. My bestfriend. I know. She's beautiful isn't it? Teringat zaman dulu2x masa belajar sama2x..  Pernah ada boyfriend but with certain reason, takde balik. Dan she had once said that dia nak kahwin awal sebab mak ayah dah uzur, nak bagi mak ayah sempat tengok cucu diorg. Tapi time tu takde calon lagi.. So she put a hope to Allah to search for her better person. Alhamdulillah, she got married with a nice guy, I bet that guy has taken care of her excellently! And currently she's pregnant! (eh, boleh cakap kan?) Alhamdulillah. I am really happy for her. My bestfriend.


Her name is Erin. One of my sweetest friend too! Perahsia orangnya. hehe. Pernah dikecewakan juga and almost like given up with love. Lagi suka enjoy outing dengan kawan2x. She's a very happy go lucky person. Siapa tahu kuasa Allah kan. She had found a guy which also our friend, a very lovely guy, Hud and they've married couple of months ago. And currently, having a baby in her stomach! hehe. Alhamdulillah.


This is naza. Snyap2x je tunang! hehe. Takpe. Lagipun bertunang pun tak perlu heboh sebenarnya. Kawin yang kena heboh2x kan. Comel, cun, cantik! Semua ada. Akhirnya!! You have been engaged dear! Happy for both of you. (Sebab kenal dua2x). Dulu bukan main ek. Tanya bila turn, cakap lambat lagi la ape la.. At last, seorang demi sorang dah nak kahwin.

Few more friends to go. ada yang akan engaged few months from now, Kahwin pun sama. Ramai lah kawan2x. Ada tu yang siap survey bridal senyap2x lepas tu post kat instagram pun ada :p
Semoga berbahagia sehingga ke syurga untuk kawan-kawan saya yang saya sayang sangat ni!


Jodoh tu Rahsia Allah. Tak perlu tergesa-gesa. Allah tahu kemampuan seseorg sama ada sudah bersedia atau blm utk berumahtangga. Bersangka baiklah dengan Allah.
"bila Allah kata belum, bukan bermaksud tidak akan. bila Allah kata ya, bukan bermaksud tanpa ujian. tapi, bila Allah kata "Berdoalah!!", nescaya Dia akan perkenankan :)"

 

Photobucket

8 comments :

oshinz

suka la quote tu.. =)

Noor Hazirah

:)

bes kan :p

cik mah

cntik kawan tu....warna bj dua2 lebih kurang je..cntik juga.,.tahniah pada mereka....suka juga kata2 akhir tu....

Noor Hazirah

semua kawan2 saya cun kan? lucky to have them too! :)
cun dan pandai semua2nya

MiSsJue

Suka yg 1st tu..baju dia cantik :D

Noor Hazirah

tu la rinastories jue :))

.h.o.p.e.

gie, nk quote balik awk punye ayat in red tu eh? nnti kita link kan kat blog kite..

Noor Hazirah

alaa.. boleh je :)

  © Blogger template 'Minimalist F' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP