Monday, September 16, 2013

Iman Hana Fakhira sudah cukup sebulan!

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه,

Lama betul tak update blog. Busy. Hahaha. Tapi memang betul busy eventhough I am having a long break!
I am now having my 35-day of confinement. Sekarang berpantang di kampung mertua pula di Semanggol, Perak. Alhamdulillah. Lagi tak sampai 10 ari je nk abes pantang.

Anak pun sekarang dah berusia 35 hari. Alhamdulillah semakin sihat hari ke hari. Macam2x surprise dia bagi kami almost everyday. Seronok ada anak ni sebenarnya. Memang seronok sangat lah. Anak saya pulak kuat mengempeng. Suka tidur celah ketiak saya waktu malam-malam. Seronok pagi2x bangun tido sebelah kiri suami, sebelah kanan anak.

Sekarang masa yang paling kritikal adalah waktu makan dan waktu mandi. Kenapa saya katakan ianya waktu kritikal. Bukan waktu tidur? Yes, bukan waktu tidur! Tapi waktu makan dan waktu mandi. Bila anak dah tidur nyenyak la masa tu nak curi2x makan dan curi2x mandi. Tapi apa yang berlaku pada saya, bilamana anak dah tidur nyenyak.. bila bangun je nak pergi mandi/makan, terus dia start nak nangis. Seriously mmg sangat2x genting betul. Bila dah ada anak ni rasa setiap kali suap makanan tu rasa ketat je kat celah tekak ni.. Setiap kali tu la rushing nak makan. Sebab takut nangis. MIL pulak tak bagi dia nangis lama2x. Mandi pulak kalau ada ayah dia boleh la saya nak tinggal lama skit. Kalau takde ayah dia? Hmmmmm.. *wondering*

Tapi memang betul, life has changed like 360 degree after having baby ni. Masa terluang dengan anak je. Kita dah tak geli dengan tahi. Memang betul orang kata bila ada anak ni dah hilang geli pada tahi malah kalau baby berak excited gila. Meaning kita bagi dia makan cukup. Kita bagi susu tu masuk dalam perut dia. Alhamdulillah.





Iman Hana Fakhira berusia 34 hari

Iman Hana Fakhira berusia 30 hari

Macam muka ayah dia kan?





Photobucket

3 comments :

eamy milea

dah tak lama tu nak habis pantang..awk sihat ke skrg? camne kat tmpat jahitan kt bawah tu..ok ke..pergerakan awk lak camne..masa jalan/duduk/bangun sakit lagi ke...kalau free blh la share pengalaman ye nak jugak tau sbb kite pun nti first baby jugak.thanks. :)

ct cucubi

sedap nama baby :)

Noor Hazirah

@eamy - nnti saya share ye wak :)

@ct - gabungan nama mak ayah dia :)

  © Blogger template 'Minimalist F' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP