Saturday, November 24, 2012

Plastic Surgery. Sebelum dan Selepas. Hahaha

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه,

Bercakap pasal plastic surgery, mesti anda bayangkan satu keadaan di mana seseorang yang tak cantik bertukar menjadi cantik. Kan? Kan? Cuba tengok kat bawah ni.

Ini gambar masa saya darjah 6. Yes! I do wear tudung like this. Kelakar kan? Gila buruk masa ni. Tembam dan selekeh. Tapi ada juga yang buta sebab admire saya time ni. Hahahaha.

and after almost 15 years, this is the new me :


Jangan tak caya tau. Budak yang selekeh, comot, gemuk, tembam dulunya sudah selamat disunting orang. Alhamdulillah. Berbeza bukan?



Just nak cakap bukan dengan pembedahan plastik je anda semua boleh kelihatan cantik atau at least orang cakap "good looking". Eh, I am not saying that saya cantik tau. It is just that I browse my note and I found my 12 years old potraiture so I just want to share with you. Bukan pembedahan plastic sama sekali! Dulu saya gemuk, tembam, and if you can imagine, my weight masa darjah 6 sama dengan my weight sekarang. Terkejut bukan? hahahaha.

Penah la dalam hidup kena reject dari someone yang tak hensem pon sebenarnya. Punca sebab saya gemuk and comot. No wonder la kan. Dan dia lagi minat kawan saya lagi sorang yang kurus tapi berjerawat. Start dari situ saya mula mengorak langkah untuk mengubah segalanya. Dari gemuk ke kurus, dari comot ke kemas, dari hitam ke cerah sikit. *Tapi sekarang dah kahwin berisi dah sikit*

Perempuan, Be wise. Be matured. Every women has to care about herself. Because men loves the term "beautiful"

Tunjuk kat hubby, hubby gelak. Siot!





Photobucket

4 comments :

Acik IeyMah

haish..berbeza mmg berbeza.. siyes bnyk berubah...

Noor Hazirah

kan.. hahaha. buruk gila

amanina fasihah mohd zain

gie..

i think u looked better than me!
you should have seen my pic when i was 12!
I bet your jaws will drop!

hahaha..

kenangan sangat seronok untuk dikenang.
walaupun yang tak best.

anyways,
you are gorgeous now and then regardless of what people say.
if people says you are not gorgeous, you are so beautiful in the inside.
i feel sad for them for not seeing the real you.

cheerios!

Noor Hazirah

@nina - eh babe. You are way better than me okay! Thanks for the compliment. Nina.. Nk tgk gmbr yg boleh buat my jaws drop tu. Heheheeh :p

  © Blogger template 'Minimalist F' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP