Tuesday, November 6, 2012

Regretted.

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه,

Tak tahu nak mula cerita macam mana. Mungkin salah saya. Sebab saya tak beringat. It's all happened last month when I have decided to search for white karpet for my solemnization. Saya deal dengan vendor pelamin saya which is D' Shayana Bridal. Alhamdulillah everything went well. Cuma pelamin nikah simple sikit bak kata mak saya so I have to mix and match here and there.

I am searching for white carpet yang fluffy.. Just untuk letak dekat pelamin. Seorang sahabat saya offer diri untuk bagi saya pinjam but I said, saya taknak pinjam, saya nak sewa. But she refuse and she's eager bagi saya pinjam. I really thankful for her kindness. Dan kemudian sahabat saya bagi saya pinjam bantal ottomen bulat besar. And I refused. Lagipun saya takde intention nak guna bantal ottomen sebab dah tahu vendor saya provide cuma karpet je sort of kecil sedikit. But she said, takpe, pinjam la. and I said, kalau nak bagi, boleh tapi saya nak sewa. Kalau tak, taknak ambil, but disebabkan kebaikan dia juga dia paksa saya pinjam. Saya ada nyatakan ketakutan saya if anything happen, kotor ke ape ke and she said, takpe.. Pinjam je. Tapi I kept into my mind that these things have to be well kept. I am amazed with her kindness. Thank you for that.

Selang beberapa hari majlis, just after few days, she had pm-ed me to send back her things. And I said.. Saya nak basuh dulu kut2x ada kotoran pada karpet. And she said takpe, takpayah basuh.. ok je..

And last night, I got message that turned me upside down. When she asked me, why the ottomen is dirty. and I said that bantal ottomen tu saya tak guna pun untuk majlis. Like, seriously tak guna. Saya guna bantal bulat yang vendor pelamin saya bagi sahaja kebetulan dia bg dua untuk lelaki dan perempuan. Bantal ottomen vendor pelamin saya pun hanya 1 digunakan. I have explained to her bout that and I hope that she'll understand.

And I got next message she asked me why the carpet is so dirty. And I was like. Struggling myself to think of what had I done that makes it dirty. Saya tanya husband saya, is that carpet is dirty. And he said that dah check, takde kotor, mungkin ada sikit2x, dah bentang atas lantai, mungkin ada sikit2x kotor. but not that so dirty. So I was like.. I want to at least basuh the things that I borrowed before giving back to the owner. Either saya pakai ataupun tidak. Tapi tak sempat rehat, tak sempat basuh lagi owner dah minta, and I said that I want to wash it first, she refused. Tapi swear to God, that "so dirty" get me even confused. Because whoever knows me, they understand me well on how I kept things clean.

I admit that my mistakes sebab tak jaga barang orang dengan betul. I have tried my best. Saya tak guna. Saya tak kotorkan. Yang kotor sikit2x tu saya nak basuh but she refused. And put a blame on me. and I am truly sorry if that was the case. Lesson learned. Love ya.


Photobucket

4 comments :

nurdani

susah jugak kalau berlaku macam tu

Noor Hazirah

Salah diri sndr.. Kena beringat la lps ni :(

oshinz

alamak.. sedih juga kalau kena hadapi benda macam ni. haih..

Noor Hazirah

Sedih.. Kecewa :'(

  © Blogger template 'Minimalist F' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP