Friday, November 2, 2012

Review : Buttonmybuttons by Shahida Shariff



I would love to share to you one of my top list online shopping. Tapi tak pernah beli pun. Asyik duk usha je. And promote dekat orang je mampu. Susah nak cari baju kurung cantik2x. Mungkin for certain people they might say that harga mahal la, tak mampu la.. The price range is between RM339.00 to RM359.00. As for me if material bagus, design menarik macam ni with that price is quite reasonable.

Tadi bila saya fikir balik, kalau nak beli kain sahaja dah kena beli kain asing. 2 meter baju, 2 meter kain. And have to pandai mix and match bru nampak baju tu cantik. Bila nak anta tailor, even baju kurung moden standard pn dah RM70. Tambah jahit lace, even lace sendiri semua total amount dekat RM200. That's the standard baju kurung moden!

So as for me, if material terbaik, harga tu reasonable la. Sebab saya pulak jenis anta tailor kalau nak tempah baju kurung. Saya pula certain tailor je boleh hantar. Bagi yang sedap jahit, pakai kat body pun kena. Ngam. So bayar lebih la (biasa la tu kan). I am thinking of buying this kurung from Buttonmybuttons by Shahida Shariff ni untuk Aidilfitri next year. Maklumlah, dah kahwin, kena pakai cantik and sedondon. hehehe. Mesti muntah hijau baca statement ni. LOL.




Details about buttonmybuttons as follows:

Address:-
No: 7-1, Jalan SS15/8B,
47600 Subang Jaya,
Selangor, MALAYSIA.


Operation Hours :-


Weekdays - 11am - 9pm
Weekends - 11am - 10pm

We are close on MONDAY
 

**Please make appointment for custom order - email to buttonmybuttons@gmail.com


Contact Numbers :-


Phone: +603 56348484
Phone: +603 56111355



p/s: Tapi it can only been bought if saya takde isi la. Kalau ada isi, tak boleh pakai baju macam ni. So, just wait and see.. and PRAY for us :)



Photobucket

5 comments :

oshinz

boleh custom made dear.. shahida sangat friendly. seriously! kemas jahitannya. =)

nurdani

saya memang minat rekaan buttonsmybutton tu tapi kena kumpul duit dulu le gamaknya. teringin nak pakai untuk majlis saya nanti. kalau ada peluang.hihi.

Noor Hazirah

@oshinz - you dh pnh bl ngn dia ye dear.. Bes ek material nya? Kalau custom made die kira mcm mne

@dani - kannnnn.. Dh blh la start design bju kawen skng.. Mcm dh x lme je dgr :p

Huda Luna

shida mmg best. friendly dan sgt2 membantu. i love semua design dia.
n baju nikah i ritu buat dgn dia n baju tandang g repair kat dia. sgt cantik! material pun best.

Noor Hazirah

babe... kalu nak custom made mahal x?

  © Blogger template 'Minimalist F' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP