Monday, December 3, 2012

Review : Malaysia vs Indonesia

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه,

Mungkin dah basi kut kalau saya nak cerita sekarang. Sabtu lepas, 1hb December merupakan perlawanan penting bagi Malaysia. Misi KENA menang juga dengan Indonesia. Penuh gila stadium. Rasa sesak sangat. Kami bertolak dari rumah sejurus selepas solat Maghrib. Yes, I know, ramai orang mesti tinggal solat maghrib semata2x nak pergi awal. Tapi kami fikir, takpelah, nak kejar ape sangat pun. Lambat, lambat la. Kalau takde tempat nak duduk, kita berdiri dekat tangga..

Sampai2x je kami memang betul2x duduk dekat tangga, terjulur kaki kat depan sebab duduk dekat palang. Kuasa Dia yang Maha Esa, minit ke 10 kut, tiba2 security panggil duduk bawah. Seat yang mahal sikit kut sebab ksong seat tu. So kami pun berlari2x nak kejar seat. Alhamdulillah. Tuhan tu maha berkuasa, dapat tengok betul2x depan gol Malaysia. Dapat tengok jelas diorang jaring gol. Kuasa Allah kan?

Rasa puas hati sangat berbanding match dengan Singapura tempoh hari. Menjerit2x sorak untuk Malaysia. Seronok bila tengok Malaysia menang lawan Indonesia. Penyokong Indonesia balik dengan muka terkulat2x. Kesian diorg. Tapiiiiiii, penat la bila nak naik train pun kena beratur. Tunggu turn. Adoyai!





Pictures taken from my Instagram. Malas nak upload picture banyak2x. Hehehehe.





Photobucket

5 comments :

Syaz Rozelt

Mesti rasa bersyukur sangat kan dapat duk depan dekat gawang gol tu.hihi..kalau pergi tros ke stadium x rasa hampa la m'sia menang =)

Noor Hazirah

Bes dear... X sia2 tgk. X sia2 g lambat. Hehehehe.

Amirah Mohamad Lasim

nk nme insta..nk follow..

Amirah Mohamad Lasim

nk nme insta nk follow

Noor Hazirah

dear.. instag saya gieieya :)

  © Blogger template 'Minimalist F' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP