Tuesday, June 4, 2013

Scan 4d with Miss Jezzlyn on my 29 weeks of pregnancy

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه,

The best feeling when I saw my little junior is in a very good condition. Alhamdulillah. We went for our last 3d, 4d checkup last week. Consult dengan Miss Jezzlyn as usual. She had confirmed our baby's gender 200%! Hahaha. Comel sangat Miss Jezzlyn ni. We when to Klinik Fauziah last Saturday. It's about nearly 29 weeks. Sebenarnya tak sabar nak tengok baby sebab last scan pun around 23 weeks. And dia sangat kecil lagi time tu. Refer to this post: Checkup 4d week 23.

Baby dah chubby sangat. "Your baby has double chin aaa". Bak kata Miss Jezzlyn. Taktau la ikut muka sape2x. Yang penting sihat walafiat. First time masuk bilik nak scan, baby taknak tunjuk muka. Dia tidur nyenyak. Teruk juga kena ketuk perut nak bagi dia bangun. Lagi la dia ubah position dia langsung tak dapat tengok terus. Miss Jezzlyn suruh saya jalan2x dulu around 10-15 minit. Nanti dia akan panggil balik. If baby taknak tunjuk jugak muka, tak kena charge ape2x.

We went to foodcourt having our lunch there while waiting for another 10 minutes. Kali kedua masuk baby dah bangun. Sebab apa? Sebelum tu lagi saya dah rasa dia mula kicking and gerak2x dalam perut. And I keep on saying jangan la tidur, sian ibu ngn ayah tak dapat tengok nanti. And................ at last.. these was the result:


The moment I saw this, I was like.... it's a gift! It's a truly gift. Thank you Ya Allah..

 Baby started to smile. Our baby is smiling!!


And wider and wider. I love this!

What's with this face? Muka merajuk. It's totally macam ibu! Bak kata ayah dia. Adoi la...

Alhamdulillah. Baby bagi kerjasama yang sangat baik. Kami asyik duk gelak je dengan Miss Jezzlyn. Lepas satu-satu dia tunjuk gelagat dia. Senyum ada, muka merajuk ada. Menguap tutup mulut pun ada. Hisap jari pun ada. Macam2x rupanya aktiviti dia dalam perut ni. Hehehehe. I have to wait another 11 weeks to go. Time flies so fast. Semoga dipermudahkan semuanya.


When the baby is smiling.. the world seems so wonderful. Thank you Ya Rabb.




Photobucket

4 comments :

ladysara84

comelnya...baby dah pandai senyum2 dalm perut lagi...so sweet...:)

salam perkenalan dari saya...jom jengok2 blog saya yg kerdil...

www.ladysara84.blogspot.com

anakpakshaikh

suka tgk baby ni..... ada senyum ada merajuk. hehehe comel sgt

Noor Hazirah

Ladysara - hi sara.. thnk u for visiting :)
Baby byk ragam dlm perut sebenarnya.. luckily she wants usto see her ;)

Anakpakshaikh - hehehe. Kitorg punya excited ms tgk. Mcm2 la. Harap semuanya selamat. Jgn kuat merajuk mcm mak die sudah la. Hehehe

Nora'MizzAnn

salam, dear nk tanya, time 29 weeks ni boleh tgk gender x?

  © Blogger template 'Minimalist F' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP